Nekklachten

Nek- en hoofdpijnklachten

70% van de mensen wordt vroeg of laat met nekklachten geconfronteerd. Met het ouder worden neemt de kans daarop toe. De manueeltherapeut onderzoekt de beweeglijkheid van de nekgewrichten en van de borstwervels. Vaak zien we een beperkte mobiliteit van de wervels onder de nek. Wanneer deze niet goed bewegen worden de gewrichten van de nekwervels overbelast waardoor er nekklachten kunnen ontstaan.

De manueel therapie behandeling richt zich op het mobiliseren van de stijf bewegende gebieden van de wervelkolom. Ook kan er sprake zijn van te veel beweging van de nekwervels. Er kan dan instabiliteit van de nekwervels optreden. Door middel van oefeningen wordt de stabiliteit en de coördinatie van de nek verbeterd en kunnen de pijn en beperkingen verminderen. Ook is er aandacht voor de ontstaanswijze van de klachten. Soms spelen leefstijlfactoren en stress een rol bij het ontstaan van nekklachten.

Wanneer de gewrichten in de hoge nek moeizaam bewegen kunnen er hoofdpijnklachten ontstaan. De manueeltherapeut voelt door middel van onderzoek of hier sprake van is en kan door middel van mobilisaties de gewrichten weer laten bewegen. Wanneer de hoge nek weer goed beweegt zien we hoofdpijnklachten vaak weer verdwijnen.